01 June, 2016muziektheater voorstelling Menthol

Menthol
Regie: Jeroen Kriek
Script: Paul Feld
Featuring Akwasi
Muziek: Yonga Sun (drums), Uli Wentzlaff-Eggebert (bas), Laurens van Rooyen (piano), Paul Maaswinkel (beats & synths), Bert Pfeiffer (trombone), Jan-Willem te Kiefte (trompet), Tibor Elferink (saxen)

Onbeleefd muzikaal variété, vrijelijk spelend met een actueel stuk interculturele Hengelose geschiedenis

Marktkoopman Menthol (bijnaam van Joseph Sylvester, 1890 – 1955) was met zijn ‘Mr Bojangles gentleman showman’ verschijning een nationale bekendheid en zijn huwelijk met het ‘mooiste meisje van de stad’ Marie Borchert (bijgenaamd ‘Roosje’) haalde de voorpagina’s van alle landelijke kranten. Menthol leerde Nederland op hardhandige wijze tandenpoetsen. Hij speelde in zijn theatrale marktperfomances zo geraffineerd in op de niets ontziende vooroordelen van zijn klanten dat zijn ruwe verkooptechnieken voor veel mensen juist een reden waren om zijn kraam te bezoeken. Hij dankt zijn bijnaam aan zijn eigen merk zelf vervaardigde ‘Babajaba’ tandpasta die hij op alle markten van Nederland verkocht.

‘Menthol’ van The Young Ones roept de geesten van toen hardhandig terug uit hun graf voor een eerbetoon aan de kracht van liefde en humor in tijden van wanhoop.

Speeldata: 1 & 2 juni Rabotheater Hengelo, 9, 10 & 11 juni OdeondeSpiegel theaters Zwolle, 17 & 18 juni Deventer Schouwburg

05 May, 2016JazzArt Orchestra feat. Joseph Bowie

Let's kick it off Funky! Samen met Funk trombonist, zanger en rapper Joseph Bowie trapt het JazzArt Orchestra Bevrijdingsfestival Overijssel 2016 af met een uur lang knetterende funk!
Podium Abbott
Tijd: 12.00 uur

01 November, 2015JazzArt Orchestra meets John Clayton

Bassist, componist/arrangeur Grammy winnaar John Clayton komt op uitnodiging van JazzArt voor een week naar Nederland. Naast lesgeven zal Clayton het orkest dirigeren tijdens een concert op 1 november om 16.00uur in theater Odeon. Special guest: Ruben Hein (vocals).
Kaartverkoop via Zwolsetheaters.nl

28 October, 2015Mijke & Co Live (Radio 6)

JazzArt Orchestra o.l.v. John Clayton
Uitzending: 22.00-1.00u

05 May, 2015Bevrijdingsfestival Overijssel

Onder de noemer Jazz & Beyond spelen we 5 mei 2015 met het JazzArt Orchestra op het Bevrijdingsfestival Overijssel! Gasten: Laura Vane (UK) en Frank Montis (hammond orgel)
Tijd: 12.00 uur Podium Abbott

03 May, 2015Hindi Jazz Project

Zondag 3 mei 2015 speel ik mee met een een speciaal ad hoc opgericht orkest samen met trompettist Eric Vloeimans en diverse Indiase musici. Een tegekke cross-over tussen jazz en Hindoestaanse Bollywood muziek!
http://ujala.nl/hindijazz

Lucent Danstheater DenHaag
Aanvang: 15.00 uur

15 March, 2015JazzArt Orchestra 10th Anniversary!

Special guests: Humphrey Campbell (vocals), CCCCampbell (vocals), Folkert Oosterbeek (hammond)
Presentatie: Mijke van Wijk (Radio 6)

Het JazzArt Orchestra bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd! Met oude en nieuwe muziek, aanstormend muzikaal talent en gevestigde namen als vanouds swingend, stomend en groovend.
De tijdloze muziek van de ‘Godfather of vocal jazz’, Nat King Cole, 50 jaar na zijn overlijden nog steeds goed voor meer dan 1 miljoen likes op Facebook, vormt een essentieel onderdeel van het programma, maar er is meer!
Zet je schrap voor een overweldigende Bigband Show gepresenteerd door Radio 6 DJ Mijke van Wijk en toost samen met ons op nog eens 10 jaar JazzArt live!

Zondag 15 maart 2015
Aanvang: 14.30u
Entree: €17,50 (incl. garderobe en feestelijk drankje)
Kaartverkoop via Odeon de Spiegel Theaters

11 March, 2015te gast bij Mijke & Co Live!

Samen met Humphrey Campbell en een delegatie van het JazzArt Orchestra spelen we in de uitzending van Mijke & Co Live @Sugarfactory! Tussen 22.00 en 01.00 live op Radio 6 (de nationale zender met soul en jazz). Het programma is voor publiek gratis bij te wonen vanuit de Sugarfactory bij het Leidseplein in Amsterdam (Lijnbaansgracht 238
, 1017 PH, Amsterdam). Presentator is Mijke van Wijk.

30 March, 2014Jazz & beyond

Jazz & beyond gaat terug naar de wortels met een frisse blik naar de toekomst, traditie en vernieuwing hand in hand. Vanuit hun gedeelde liefde voor jazz brengen Typhoon en het JazzArt Orchestra een gloednieuw programma dat bol staat van de roots, grooves en scherpe teksten. De vette klanken van een old-school BigBand gecombineerd met het breekbare ‘spoken word’ van een individu.

Special guest: Martin Verdonk (percussie)

Theater Odeon
Aanvang: 19.30 uur
Kaartverkoop via OdeondeSpiegel Theaters

17 November, 2013Shout & sing with the JazzArt Orchestra

JazzArt brengt weer een gevarieerd en spetterend nieuw programma met oud-winnaars van het Jazzvocalisten Concours.
gastvocalisten: Maria Mendes, Henk Kraaijeveld, Lizzy Ossevoort
Aanvang: 14.30u
Kaartverkoop loopt via OdeondeSpiegel Theaters

07 July, 2013Licks & Brains

North Sea Round Town Rotterdam

15 June, 2013Licks & Brains

Jazz Culinair Voorschoten

02 June, 2013Supertramp tribute

@ de LivingRoom (Zwolle) o.l.v. Bauke Bakker (Kristl, Bertolf)
Alle hits komen voorbij!

18 May, 2013Internationaal Jazzfestival Enschede

JazzArt Orchestra brengt samen met Ack van Rooyen (trompet) en Humphrey Campbell (vocals) een eerbetoon aan Jerry van Rooyen tijdens het jazzfestival in Enschede.
Locatie: Jazzpodium de Tor
Aanvang: 22.00u

27 April, 2013Jazzexpeditions met Pieter van Engelen

Een concert met verschillende stijlen bop-jazz inclusief uitleg door jazzfreak en trompettist Pieter van Engelen. Line-up: Yonga Sun (drums), Maarten Voortman (piano), Taeke Stol (contrabas), Pieter van Engelen (trompet) en Tibor Elferink (sax).

Cafe Bosch
Apeldoornsestraat 4A in Arnhem
Aanvang: 21.00u

09 April, 2013Sessie Oranje Koffiehuis

Als opmaat voor de Jazzexpeditie op zaterdag 27 april as in cafe Bosch een bop sessie samen met Pieter van Engelen (trompet), Maarten Voortman (piano), Taeke Stol (contrabas) en Yonga Sun (drums).
Locatie: Oranje Kofiehuis
Adres: Arke Noachstraat 7 in Arnhem
Aanvang: 21.00u

24 March, 2013Eerbetoon Jerry van Rooyen

JazzArt Orchestra werkt o.l.v. Paul Woesthuis aan een nieuw project samen met trompettist Ack van Rooyen en vocalist Humphrey Campbell. Het project behelst een eerbetoon aan één van de grootste jazzcomponisten/arrangeurs die Nederland ooit heeft voortgebracht: Jerry van Rooyen. De première is op 24 maart 2013 om 19.30u in Theater Odeon (Hemminkzaal) in Zwolle. Kaartverkoop via OdeondeSpiegel Theaters.

19 December, 2012Sachal Vasandani

Een concert samen met één van mijn favoriete jazz vocalisten van dit moment: Sachal Vasandani. Prachtige stem en tegekke stukken!
Aanvang concert: 21.00u
Club Stout (Kamperstraat 5 in Zwolle)
Entree: gratis(!)

Maak je avond compleet met een jazzdiner vooraf bij Xanders Bazaar: www.xandersbazaar.nl Zij bieden een heerlijk arrangement: 3-gangen diner incl. 2 glazen wijn & koffie voor 37,50 euro

02 December, 2012Shout & Sing!

Met het jazzvocalistenconcours in zicht presenteert het JazzArt Orchestra een swingend programma met 2 oud-winnaars uit voorgaande edities van het jazzvocalistenconcours: Wouter Hamel & Francien van Tuinen. Een spektakel voor liefhebbers van vocale BigBand jazz!
Aanvang:14.30u
Reserveer je kaarten via OdeondeSpiegel Theaters

01 December, 2012Rietendag

samen met Rieten.nl organiseer ik zaterdag 1 december een Rietendag & concert met het Artvark Saxophone Quartet. Check de link voor uitgebreide info en inschrijving.

Rietendag
9.30-16.30u
ArtEZ Conservatorium

Concert Artvark Saxophone Quartet
20.00u
Cultuurschip Thor
http://www.cultuurschipthor.nl/agenda
Entree: 10 euro
Reserveren: artvark@tiborelferink.com


07 September, 2012JazzArt Orchestra & Wouter Hamel

Van 1 t/m 8 september vindt het nieuwe Stadsfestival te Zwolle plaats.
Het Stadsfestival is een achtdaags festival voor muziek en theater, wat zich afspeelt in en om de stadsgrachten van Zwolle. JazzArt geeft op 7 september op het hoofdpodium in de Thorbeckegracht samen met verschillende gasten tussen 19.30-22.30u een concert.

Een van die gasten is zanger Wouter Hamel. Speciaal voor deze gelegenheid schreef het orkest een aantal BigBand arrangementen van liedjes van Hamel.
Naast JazzArt zorgen de Chambertones de eerste set voor kamermuziekjazz van het hoogste niveau.
Twee musici van de Chambertones, saxofonist Joris Roelofs en gitarist Jesse van Ruller, zullen eveneens als gast met JazzArt optreden.

Programma
- 19.30-20.20u Chambertones
- 20.30-21.20u JazzArt Orchestra
- 21.30-22.15u JazzArt Orchestra met Wouter Hamel
* tijden onder voorbehoud

Locatie: Thorbeckegracht

09 June, 2012JazzArt Orchestra & Martijn Grootendorst (VJ)

JazzArt speelt samen met video artist Martijn Grootendorst tijdens het Festival rondom de Zwolse Halve Marathon. Locatie: Rode Torenplein Aanvang: 19.00u

02 June, 2012JazzArt Orchestra naar Meerjazzfestival

Zaterdag 2 juni speelt JazzArt tussen 14.00-14.45u tijdens het Meerjazz Festival in Hoofddorp

04 March, 2012Songs in the key of life

JazzArt Orchestra & Esther Groenenberg
"Songs in the key of Life"

Theater Odeon
Blijmarkt 25 (Zwolle)
15.00u
toegang: €17,50 (incl. consumptie)
Voorverkoop via: www.odeondespiegel.nl

04 November, 2011Hermien Swart Quintet at Jazzfestival Heerde

Line-up:
Hermien Swart-vocals
Tibor Elferink-sax/fluit
Loran Witteveen-piano
Thomas Pol-contrabas
Imre Kruis-drums

Raboconcert zaal
Tijd: 19.45-20.30u

04 October, 2011JazzArt Orchestra met special guest Sachal Vasandani

De in NewYork woonachtige jazzvocalist Sachal Vasandani komt naar Europa voor een kleine tour n.a.v. zijn nieuwste cd Hi-Fly.
Het ArtEZ Conservatorium in Zwolle heeft hem weten te strikken voor een workshop. De nog jonge Vasandani werd door Downbeat in 1999 uitgeroepen tot 'Jazz Vocalist of the year'. Hij werkte o.m. met Wynton Marsalis' Lincoln Jazz Orchestra.
's avonds geeft Vasandani een concert samen met het JazzArt Orchestra in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
EXTRA SPECIAL GUEST: TINEKE POSTMA (SOPRAAN-EN ALTSAX)

Aanvang concert: 21.00u
Entree: 5 euro (studenten gratis)

11 September, 2011L&L speelt tijdens het Noorderpark Festival (Amsterdam)

aanvang 13.00u & 15.45u

10 September, 2011JazzArt Orchestra opent Thorbeckegracht festival 2011 (GEANNULEERD!!)

Woensdagavond 7 september is door de organisatie van het Thorbeckegracht Festival bekend gemaakt dat JazzArt met gastvocalist Baer Traa is geschrapt uit het programma. Een bijzonder teleurstellende mededeling die voor het orkest en solist extra moeilijk te bevatten is vanwege de reden. De organisatie gaf aan dat het programma te vol was en het podium te klein om de changementen vlot na elkaar te kunnen laten plaatsvinden. Een productionele blunder die orkest en publiek duur zal komen te staan.

18 June, 2011Zwolse Marathon Festival

Saxfource helpt 8.500 hardlopers harder te lopen dan ze zonder saxofoonkwartet zouden doen. Tijden: 19.00-22.00u afwisselend met 2 andere formaties.

15 May, 2011JazzArt live at theater de Meerpaal

JazzArt speelt werk van arrangeur/ componist Henri Gerrits.
Aanvang concert: 15.00u

09 May, 2011cd presentatie Om nooit te vergeten

Vanavond wordt de compilatie cd Om nooit te vergeten, waarvan ik samen met ArtEZ de productie heb gedaan, officieel gepresenteerd en uitgereikt aan de wethouder van Cultuur in theater Odeon. De cd bevat materiaal van 6 zangprojecten van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De uitreiking gebeurd tijdens de voorstelling waarin de studenten van ArtEZ een hommage brengen aan Lennaert Nijgh.

24 March, 2011cd opname Learning to Fly Project

24, 25 en 26 maart is het zover. Learning to Fly Project gaat een cd opnemen in de studio van Euroconcerts. Binnenkort meer info!

19 February, 2011Extra concert met Kenny 'Blues Boss' Wayne

Aanvang: 21.00u
Hotel de Roskam
Hoofdstraat 26
7213 CW Gorssel

17 February, 2011concert met Kenny 'Blues Boss' Wayne

Deze week is de Canadese Blues en boogie woogie pianist Kenny Wayne in Nederland voor een masterclass aan het ArtEZ Conservatorium. Donderdagavond geeft hij samen met oud-ArtEZ studenten een concert in café JazzyJam.
Aanvang: 20.30u
Adres: Nieuwe markt 25 (Zwolle)

Line-up:
Kenny Blues Boss Wayne: piano/vocals
Thomas Pol: contrabas
Imre Kruis: drums
Kees van Dooremalen: baritonsax
David Wilschut: altsax
Tibor Elferink: tenorsax

30 January, 2011Salsa tijdens MS Benefiet

Steun het goede doel en geniet van leuke bands!
Alle artiesten spelen belangeloos mee en de opbrengsten komen ten goede aan de stichting MS Research. Mmv o.a. Giovanca, Typhoon, Masha Bijlsma en Salsa Swoll.
Entree: 12 euro (Theater Odeon, Zwolle)

03 January, 2011Nieuwjaarsconcert JazzArt Orchestra

JazzArt zal samen met gasten Bertolf en Esther Groenenberg in een inmiddels uitverkocht Spiegel Theater een nieuwjaarsconcert geven.
Aanvang van het concert is 20.00u Artistiek leider Bert Pfeiffer schreef speciaal voor het concert arrangementen van liedjes van Bertolf en Esther. Gaat heel mooi worden!

19 December, 2010Learning To Fly Project in JazzyJam

Aanvang: 16.00u

05 November, 2010Learning to Fly Project live at Jazzfestival Heerde

21 October, 2010Verrassingsconcert JazzArt Orchestra in theater Odeon

De gasten zijn bekend! Marije Nie (tapdans) en Martijn Grootendorst (videoart) gaan samen met JazzArt het concert verzorgen. A roaring celebration of the 1930s & 1940s! Reserveer vast je kaarten (€15,-) via: www.odeondespiegel.nl want ze gaan hard.
Aanvang: 20.30u

10 October, 2010JazzArt Orchestra live in Doetinchem

Mijn geboortestad! Voor het eerst dat ik hier ga spelen (gebeurd daar nooit iets?!).
Locatie: Het Hart van Doetinchem
Aanvang: 15.00u.

01 October, 2010Concert Dual City Concert Band met special guest Carlo de Wijs (hammond)

Jazzpodium De Tor
Aanvang: 21.00u

09 September, 2010cd opname Deann

Deann is een band met eigen en origineel repertoire. Voor de gelegenheid zullen we met vier blazers de cd nog wat extra funkyness geven. Binnenkort hier te beluisteren.

27 July, 2010New York

Van 27 juli t/m 3 augustus verblijf ik in New York ivm een workshop van Marc Mommaas (newyorkjazzworkshop.com). Verder heb ik afgesproken met de waanzinnige tenorsaxofonist Rich Perry (o.a. Maria Schneider Orchestra) en uiteraard bezoek ik zoveel mogelijk jazzclubs en concerten;)

24 April, 2010Martijn van Limbeek Learning to Fly Project

Momenteel werken we met het Martijn van Limbeek Septet aan een cd met voornamelijk eigen composities. Martijn doet op 31 mei om 20.00u eindexamen aan en in het Conservatorium van Utrecht. Met het septet zullen we een groot deel van het programma vullen. Speciale gasten tijdens het concert zullen zijn: Bert van den Brink (accordeon) en Wim Essed (contrabas).

23 February, 2010Mike Moreno

Afgelopen vrijdag gaf de in New York woonachtige jazzgitarist Mike Moreno op het ArtEZ Conservatorium een workshop. De donderdag ervoor organiseerde ik samen met ArtEZ een concert in JazzyJam. Met succes kunnen we wel zeggen, er kon nauwelijks meer iemand bij! En Mike speelde tegek!